Tuesday, 9 March 2010

Anak Lelaki Suami Kak Ungku Masuk AF8


Tahun ini AF8 amat bermakna bagi Kak Ungku & family, sebab anak lelaki my hubby (so anak tiri Kak Ungkulah), Muhammad Firdaus Maulana bin Mohamed (kami panggil dia Maulana) telah berjaya menjadi salah seorang peserta Akademi Fantasia musim ke 8 tahun ini.


Kalau AF yang lepas2 Kak Ungku tak ambil kisah sangat dan kalau tengokpun dok komen2 peserta-peserta AF or kutuk2....ha ambik sekarang, anak sendiri yang masuk AF nak komen apa agaknya ek? Lepas press conference hari ini, 9 Mac, barulah officially kami boleh keluarkan berita Maulana masuk AF8.

Pada Kak Ungku, Maulana memang mempunyai bakat untuk menjadi seorang entertainer yang baik jika diasah bakatnya. Menurut Abah dia....sejak kecik dah nampak talent dia. Maulana ni memang intelligent & creative, boleh menyanyi dengan baik (mewarisi bakat seni mama dia, S.Mariam), menari (a good shuffler) dan boleh bermain guitar dengan baik (mewarisi bakat seni abahnya). Dah banyak kali masuk pertandingan menyanyi, audition AFlah, One in a Million, Mentor tapi bila final stage audition tak berjaya sebab alasannya Maulana masih menuntut, masa tu di UiTM - Merbok, Kedah dalam jurusan Diploma in Industrial Design.

Tetapi tahun ini dia dah tak boleh tahan...bila dapat masuk AF8 terus beritahu abah dia....urut dada my hubby.....
"Abah tetap mahu Maulana complete kan degree kalau nak dapat restu Abah" kata my hubby pada Maulana
"InsyaAllah Abah...Maulana janji....Abah berilah restu Maulana masuk AF8 ni.."
'Habis your studies macamana?"
"Maulana ambil cuti 1 semester (semester ke-3, Ijazah Sarjana Muda Seni Reka Grafik, UiTM, Shah Alam)".
"OK kalau itu kehendak Maulana, you have my blessing....jangan malukan Abah....show your best talent."
"InsyaAllah...Maulana janji...I'll do my very best! Terima kasih Abah...and Aunty Bad for your support'.
Terngiang2 telinga Kak Ungku dengan conversation dua beranak....

Itulah kehendak anak bujang kami....layankan ajelah....dia nak sangat masuk AF, alang2 tu, buat betul2 dan terbaik, jangan menyanyi ikut syok sendiri aje sudahlah...nanti siapa yang malu?.... mereka dan keluarga mereka! Buat habiskan 'bogheh' (beras) Astro aje....

So sama-sama kita tunggu 13 Mac ni untuk Konsert Pembuka Tirai (Prelude) AF 8. Macam manalah agaknya persembahan pertama Maulana ye? Mari kita tungguuuuuuu Sabtu ini, ok?
All the best....Go Maulana!



Gambar dari murai.com.my


Gaya Maulana sebagai seorang entertainer yang bakal digilap......





AFUNDI MAULANA

4 Yorum var:

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

mari kita tengok anak kak betty peform! weeahoo! :-D

Dayah said...

Salam Aunty,
tu dia... baru cheq taw siapa Maulana ni.. ni x sabaq nak dengaq suara dia ni ^_^
All the best Maulana..
psst.. jgn lupa study naa.. be a good & educate entertainer ya

Kak Ungku Betty said...

Anuar....jom sama-sama tengok, tapi jangan lupa AFUNDI MAULANA tau...!

Kak Ungku Betty said...

Dayah....sementara nak tunggu Prelude AF8 boleh jengok my FB dan dengar muzik video Maulana. Dia nyanyikan lagu ciptaan best friend dia Haziq AF4....not badlah anak bujang uncle tuuuu tau! ;D
Jom dengar!

Related Posts with Thumbnails