Hari Khamis lepas 29 Julai, mood masak Kak Ungku ada...jadi fikir-fikirlah apa yang hendak di masak untuk makan tengari dan minum petang.
Bukak blog masakan Mat Gebu, Dapur Bukan Sempadan. Tepandangkan masakan pastry/pie dia. Bukak fridge ada lebihan sardine semalam dan Kak Ungkupun ada beli pastry puff jenama Kawanku..ada dua pack.
Jadi tengahari Kak Ungku masak gulai tumis ikan merah (stail Johor) dan untuk minuman petangnya pula Kak Ungku buat Black Pepper Sardine Puffs. Resipi intinya...Kak Ungku guna lebihan lauk sardine semalam cuma pecahkan telur, tambah bawang besar dan daun saderi/bawang. Pastri puff Kak Ungku guna jenama Kawanku. Ini lah hasilnya......
What Does A Dyslexic Person See When She Reads?
14 years ago
3 Yorum var:
Kak Ungku Betty, ini kali pertama saya berjumpa blog ini.Rasa sedapnya sardine puff ini. Saya pun baru baru buat curry puff dan akan saya bagi resipi di blog say nanti. Selamat berpuasa minggu akan datang ya. Akan datang sini lagi untuk resipi.
Sweet Jasmine...thank you for visiting my blog. I've visited yours, interesting blog Jasmine...
Mine is not a cooking blog but I do sometimes include recipes for my favourite dishes. Well do 'come' again yer....thanks a lot Jasmine ;D
terliur saya tengok sardine puff tu... i'm sure it tasted as good as it looks here :-) am looking forward for the cooking blog you're planning on writing...
Sen de yaz