Friday, 31 July 2009

My Blog Guru Joints Me!!

At last.....my Blog Guru joints me and become one of my 10 followers (bukan 10 Commandments tau). Thank you Peeja. Famous with her sensational, 'sexy', crazy and bitchy 'Love Me - or- Hate Me' Blog.
Get my ' My Colourful Life' blog into your favourite list lahhh dear, hehe.....
Picture on the left is Peeja (my Blog Guru) with her lobster Sis Nonoy (face off with Ras Adibah)

My new craz about blogging happens when I came to her house to attend Nonoy's Engagement and 'terkujat gila' to know her mother oops @ Marina Monroe already started her own down memory lane blog 'VALUES OF LIFE'....tak boleh jadi ni (dalam hati aje)!!

Like a pro she gave me a quick 'tour' on how to start creating a Blog. Wow....a lot to 'insert' into my brain & brawn' but lucky me, I'm a fast learner. Banyaklah blogging jargons yang I perlu tahu...like gadgets, widgets (Inspector Gadget I tahulah...), edit Html and bla.. bla.. bla...

Back from KL mulalah explore blogging, mula tu terkial2lah jugak. Now ni dah kuranglah blurrrr..., try and error jugak...masa tukar template tersalah tekan button (mata dah naik juling asyik tukar template and viewed more than 100 templates) banyak features hilangggggg, damn.....peluh bengang keluar mencurah2, mood hilang serta merta. Nak tanya my hubby...walaupun terror IT tapi part blogging ni hancurs...blurrr macam I jugak. Cuma dia nasihatkan..'do not panic, trace back your actions, you dah save x whatever yang you buat?' .. .....an IT expert favourite phrase, hehehe........Lepas solat Asar dapat idea untuk betulkan, alhamdulillah...

So Peeja if you've any tips on improving my blog, pleaz do inform me, ok? Hamba ini orang veteran baru belajar, kalau salah dan yang terkurang tolonglah tunjukkan.... Satu lagi Peeja sorrylah auntie selalu 'kutuk-kutuk sayang' kucing kesayangan you tu.... Si Hannan yang mongel.
Dia cute tapi disebabkan auntie ni fobia dengan kucing selalu Hannan yang jadi mangsa. Oklah now ni auntie akan panggil dia "Hannan yang mongel, intan, payung, busyuk, cute dan .... !!?*#@"

Your mama dah sihat? Banyak-banyak bersabar itulah yang kami boleh katakan. Setiap insan yang hidup akan sentiasa diduga dengan berbagai bentuk jenis dugaan. Hanya orang yang bersabar, redha serta berlapang dada dengan musibah yang menimpa akan mendapat rahmat dariNya. Auntie percaya melalui pengalaman, Allah akan datangkan kepada kita musibah yang besar sebelum dikurniakan kepada kita rahmat dan rezeki yang banyak, agar kita tidak menjadi orang yang lupa akan nikmat Allah. Salam sayang buat mama @ my beloved Marina Monroe.
Love you all always.....















Marina Monroe & Bettyboop

1 Comment:

Marina Monroe said...

Salam rindu kat Kak Ungku dan hubby. Bila nak ke KL lagi? Umur panjang kita jumpa inshaallah.

Related Posts with Thumbnails