Wednesday, 29 December 2010

Menu Diet.....

Sejak kebelakangan ni....Kak Ungku & hubby on diet.
Berat badan pun dah mula berkurangan, baju2 yang dulu tak muat....
sekarang dah boleh pakai semula, taklah menampakkan ketul2 badan.
So menu masakan Kak Ungku....adalah masakan yang simple dan mudah aje....;D

Kak Ungku suka kalau hubby mintak saya masakkan favourite dish dia...
iaitu steam fish
....sebabnya......
Ianya mudah, simple dan cepat dimasak...
Selain daripada tu dapatlah kurangkan penggunaan minyak,
gula dan garam dalam masakan.
Selalunya Kak Ungku masak ikan siakap atau bawal putih kukus
dan masukkan sekali mixed veggie.
Jadi tak payah masak sayuran lain.

Hubby selalunya tunjuk thumbs up....."nice Badar! "
My secret....cooking with love... which is dedicated to hubby's favourites, healthy food and good lifestyles
Seronok bila tengok hubby makan dengan penuh berselera.
Selalunya kak Ungku akan masakkan jugak lauk lain seperti sweet & sour prawn, ikan masak cili, paprik ataupun kalau lagi simple lawan dengan sambal belacan aje....

Hari ini menu kami adalah 'Siakap Steam with mixed veggie'....
sambal belacan dan nasi putih....hehehe
Simple aje kan??? ;D



Hidangan minum petang pulak....
Kak Ungku bakar muffins (with choc. chips) dan of course kurang gula...
serta teh 'O' dan hubby dengan nescafe nya.....;D

2 Yorum var:

Marina Monroe said...

Sedapppp tuhhh...bila lah nak ker Parit Raja lagi..he he he

Kak Ungku Betty said...

@Marina Monroe:
haha thanks for the compliments...
InsyaAllah kita akan berjumpa dan makan-makan lagi. Datanglah, always looking forward to meet you both, Kak Nani. Just take care of yourself ye...regards to Abang Din...;D

Related Posts with Thumbnails